Vara e anotimpul în care petrecem cel mai mult timp afară. Și e foarte bine. Doar că atunci când ai copii trebuie să îî înveți și să te asiguri (că înțeleg și pun în practică ce le zici) că sunt protejați de soare cât mai bine.

Păpușa care îi învață pe copii despre importanța creme de protecție solarăCitisem undeva că sunt suficiente 15 minute de stat la soare pentru a-ți asigura necesarul de vitamina D. În rest, trebuie să ne protejăm (și adulții, și copiii). Trebuie să ținem capul acoperit și să ne dăm constant cu cremă cu protecție solară.

Dar cum să îi faci pe copii să înțeleagă cât de importantă e crema cu protecție solară?

Nivea și FCB Brazil au făcut un device foarte simpatic pentru copii ca să îi ajute să învețe importanța protecției solare.

Device-ul respectiv este o păpușă realizată dintr-un material special (sensibil la razele ultraviolete) care se înroșește dacă pielea e expusă la soare fără protecție. La fel ca pielea.

În felul ăsta, copiii iși asumă un rol parental asupra păpușii și o ung cu cremă pentru a o proteja de razele soarelui.

Mi se pare o idee extraordinară și poate ar trebui să se facă și pentru adulții care încă nu au înțeles ce importantă e crema cu protecție solară.

sursa